Malování podle čísel Vybarvi - jak to funguje

Obrazy - vymalovánky podle čísel jsou velmi populární po celém světě. Obraz představuje plátno napnuté na dřevěný rámeček a je rozdělen na jednotlivá políčka. Každé políčko je očíslované v souladu s konkrétní barvou. Sada také obsahuje akrylové barvy, které jsou rovněž očíslovány. Abyste ve výsledku uviděli vrcholné dílo, stačí jen vybarvit každé pole odpovídající barvou.

Samozřejmě, při prvním pokusu vybarvit obrázek podle čísel vzniká celá řada různých otázek: od jaké barvy začít, jak se dělají tahy štětcem a jaký druh štětce vybrat.

Malování podle čísel je individuální proces, každý si musí najít svou osobitou správnou cestu. Jedná se o zvláštní kouzlo kreativity. Každý z vás najde svůj vlastní styl malování, který vznikne v tvůrčím procesu a vyvolá hodně pozitivních emocí.

Obrazy se vzájemně liší úrovní složitosti. Některé z nich jsou rozděleny do velkého počtu malých oblastí. Jiné se skládají z velkých částí, které lze snadno a rychle vybarvit.

 

Vybarvi(5)

 

Akrylové barvy

Barvy jsou v uzavřených nádobách. Pokud barvy vypadají jako zaschlé, míchejte je s vodou. Nejlépe na zaschlou barvu působí horká voda. Nesnažte se míchat barvy s jinými prostředky (aceton, líh, atd.).

Tyto barvy mohou být uloženy v uzavřených  nádobách po dobu několika měsíců a dokonce i let. Ale pokud si je otevřete, trvanlivost se zkracuje.

Akrylové barvy schnou dost rychle, ale stále trvá určitou dobu (1-2 minuty), než zaschne předchozí vrstva.

Lze malovat 2-3 vrstvy, ale je nezbytné počkat na zaschnutí předchozí vrstvy. V tomto případě jsou barvy sytější. Chcete-li znát číslo políčka, které jste již vybarvili, podívejte se na schéma obrázku (je také v sadě). Velmi malé části jsou označeny číslem nad tímto polem (s vynášecí čarou).

 

5-scaled-1

Štětce

Sada Malování podle čísel Vybarvi dále obsahuje štětce (tři kusů). Kulatý štětec se používá pro vybarvení malých detailů a ploché štětce pro vybarvení velkých políček nebo pro pokrytí již hotového obrazu lakem.

Při přechodu z jedné barvy na jinou je dobré opláchnout štětec vodou a osušit pomocí papírového obrousku, aby kapky vody nespadaly do barev.

Pokud malujete poměrně dlouho jednou barvou, doporučuje se také mýt štětec každých pět minut, aby barva v některých částech štětce nevyschla.

Nenechávejte štětce nemyté v přestávkách – zaschlé barvy na štětcích pak způsobí, že dál nejsou vhodné pro malování. Naopak v případě správného používání a péče je možné štětec používat dlouho.

 

21-scaled-1

Pokrytí lakem

Pokrytí obrazu lakem zpravidla není nutné. Proto v sadě lak není a je třeba ho kupovat jako dodatečné příslušenství. Nicméně matný akrylový lak déle udrží jasnost barev obrazu, a to zejména v případě, pokud se nachází v příliš osvětlených místech nebo na přímém slunečním světle. Zároveň se nebude blýskat - lesknout. Lesklý akrylový lak přidává obrázku lesk.