Malování podle čísel je umění

Umění je součástí našeho každodenního života. Obraz, který visí v kavárně, kam každé ráno zaskočíte. Hudba, která se stává soundtrackem našich životů. Umění zprostředkovává historii – protože plyne ze století do století.

Co ale dělat, když se chcete zkusit sami pustit do umění a kreativity, ale nevíte, kde začít? Malování podle čísel bude věrným pomocníkem.

Spojením umění a terapie se pro vás malování podle čísel může snadno stát každodenním nástrojem. Pro tento typ kreativity nejsou potřeba umělecké dovednosti, spousta času ani nákup materiálů.

Vše, co potřebujete, je již součástí sady. Plátno je již nataženo na rámu, barvy jsou zařazeny ve stejném barevném provedení. Hlavní postavou tohoto představení je štětec.

Malování podle čísel se vytváří malováním přes očíslované oblasti. Sada je dodávána s akrylovými barvami, které jsou také očíslovány. Je tedy nutné vzít barvu požadovaného čísla a vybarvit plochu se stejným číslem.

Nejdůležitější věcí, která je potřeba k tomu, aby se obraz stal skutečným uměleckým dílem, je touha. Vyberte si ze všech možností pro sebe tu, která vás nadchne a potěší, a pak brzy uvidíte, že se chcete k malování co nejdříve vrátit.

Každý tah štětcem přináší klid. Každodenním malováním podle čísel zapomenete na stres a do kreslení můžete vložit jakoukoli emoci. Za tím vším se skrývá bonus – odhalení kreativního potenciálu na sebe nenechá dlouho čekat. Za malováním podle čísel se skrývá i pozorování a dovednost rozvoje jemné motoriky.

Brzy poznáte novou sílu. Barevná síla - sytost, tón, čistota a interakce jedné barvy s druhou. Je to úplná věda a krása, díky které se budete určitě cítit jako skutečný umělec!

Nebo možná můžete číst myšlenky toho, jehož obraz malujete? Například to může být Leonardo da Vinci. Vždyť to byl on, kdo se stal zakladatelem malování podle čísel. Toto cvičení zadal svým studentům, aby rozvinuli porozumění teorii barev. Ponořte se do renesance a hned se cítíte jako tehdejší studenti.

Už jste dokončili svůj obraz? Vynikající! Jsme si jisti, že se to povedlo. Je tedy na čase přemýšlet o muzeu. Ano, ano! V roce 2008 bylo otevřeno muzeum obrazů podle číseljediné na světě. Vše začalo malou sbírkou a nyní muzeum spolupracuje s Muzeem moderního umění v New Yorku.

Na závěr zbývá jen dodat, že každé umění začíná způsobem života. Možná nejste umělec, ale vytvářejte umění po malých krůčcích. Už jste si objednali nový obraz Vybarvi? Podívejte se, jak krásné obrázky máme!
 
Vybarvi(4)