Hotový obrázek podle čísel

Jednoho večera umělec dokončí malování podle čísel. Byl zcela ponořený do procesu malování, že si ani nevšiml, jak obrázek dokončili. A co dál?

Cítit se jako umělec

Proces umělcovy práce nekončí okamžikem posledního úderu. Po malování následuje několik fází. V závislosti na nástrojích a barvách, se kterými umělec pracoval, bude vybrána možnost fixace. Nejběžnější je lak.

Proč se malby lakují?

Za prvé je to nezbytná fáze z hlediska estetiky. Lak dodává obrazu zvláštní záři a činí všechny barvy výraznějšími. Celý obrázek díky tomuto kroku působí výrazněji. Existuje však i matný lak, který takové vlastnosti nemá. Matný lak je ideální pro ty, kteří nemají rádi lesk.

Někteří umělci používají lak ne na konci práce, ale přímo během procesu, ředěním laku barvami. V případě obrazů podle čísel doporučujeme obraz nalakovat až na úplný závěr práce, kdy je přelakováno naprosto vše.

Lak je také užitečný pro své ochranné vlastnosti. Vnější prostředí v průběhu času může být škodlivé pro hotový obrázek. Proto lakový povlak chrání před ultrafialovým zářením a prachem. Obrázek stačí pouze otřít hadříkem.

Viz také: Diamantové malování podle čísel - Západ

Interierová dekorace

Hotový obraz, ať už je to malba podle čísel nebo diamantová mozaika, je dokonalým řešením interiéru. Než však obraz pověsíte, musíte se postarat o rám. Rám by měl být vybrán na základě žánru vašeho plátna. Věnujte pozornost hlavním barvám, je to krajina nebo možná abstrakce?

Složitý obrázek, jako je abstrakce, vyžaduje jednodušší rám. Bohaté krajiny ale budou nejlépe kombinovat s krásnými a detailními rámečky.

Určete také barevnou paletu vašeho obrazu. Barvy jsou studené nebo teplé? Nejlepší je vybrat rám, který neodvádí pozornost od samotného obrazu.

Malování podle čísel je ideálním dárkem pro ty, kteří milují sofistikované a stylové dekorace interiéru. Kromě toho je to také kreativní proces, který sedne každému.

Viz také: Art meditace