Art meditace

 

Meditace, která spojuje kreslení, je skutečným lékem na všechno. Díky této praxi můžete snadno vypnout myšlenky a zbavit se stresu.Nejdůležitější v art meditaci je maximální ponoření, stejně jako záměr. Než se posadíte k procesu, přemýšlejte o tom, co byste chtěli?

Klid po náročných pracovních dnech, uvolnění emocí, hledání odpovědí na své otázky, ale i pouhé vychutnání si procesu – to vše je ideální důvod, proč začít kreslit.

Soustředění je důležité, takže vypněte telefon, zapněte oblíbenou hudbu nebo si užijte ticho. Pokud máte obrázek podle čísel nebo diamantovou mozaiku, vyberte si kousek v obraze s vašimi oblíbenými barvami.

Viz též: Malování podle čísel - Pohádka

Proces umělecké meditace je naplněn relaxací a dětským potěšením, takový čas o samotě sám se sebou je nepostradatelný.

Tuto praxi doporučujeme zejména těm, kteří ztratili inspiraci a múzu. U art meditace vypněte myšlenky, snažte se nemyslet na práci, ale prostě si celý proces užijte. Pak vás tato činnost navždy vyléčí ze syndromu vyhoření nebo se stane vynikajícím způsobem prevence.

Pamatujte, že proces art meditace není zkouškou vaší kreativity. Zde je důležitý proces, nikoli výsledek. Nesnažte se ani předělávat části, které vyšly „nedokonalé“. Snažte se co nejvíce odpočívat a nacházet nové zdroje pro kreativitu.

Aby byla umělecká meditace účinná, věnujte této činnosti 2-3 hodiny týdně. Ideální je, když vypnete myšlenky a necháte se pohltit tímto procesem alespoň na jednu hodinu. Ale i 15 - 30 minut bude stačit.

Tento druh spojení v sobě a kreativitě a duchovní praxi je vhodný pro každého. Pro kreativního člověka je to skvělý způsob, jak přepnout a přidat více podvědomí.

Viz také: Vaše vlastní místnost pro kreativitu